Sveriges bästa hotell

Ska du på besök i Sverige eller vill du kanske testa på en Sverigesemester och behöver någonstans att bo? Då är ett riktigt fint hotell ett utmärkt alternativ. Sverige erbjuder mängder med härliga platser och hotell att besöka, där du får ta del av allt från frukostbufféer till spabehandlingar eller äventyrsland för barn.

Att veta vilket hotell man ska välja är dock inte alltid det lättaste, men vi har lösningen på problemet. Här nedan har vi samlat några av Sveriges absolut bästa och mest unika hotell som du kan boka rum på.

Topp 3 bästa hotell i Sverige

1. Synvillan Eriksberg Hotell & Safaripark

Synvillan Eriksberg Hotell & Safaripark är ett riktigt unikt och häftigt hotell som inte liknar något annat du tidigare skådat. Det här hotellet är, precis som namnet beskriver, precis som en synvilla, eftersom det är byggt med polerade stålplattor som gör att det smälter in med omgivningen och reflekterar den fantastiska naturen. Varför inte låta dig förtrollas av den arkitektur som Thomas Sandell skapat eller kanske till och inspireras till att boka www.norrmalmsplat.se för att skapa samma häftiga känsla på ditt eget hus när du kommer hem igen.

2. Dorsia Hotel & Restaurant

Är du trött på den stela och minimalistiska inredningsstilen kommer Dorsia Hotel & Restaurant att ta dig med storm. Det här hotellet går nämligen helt emot allt vad minimalism är och satsar istället på “ju mer desto bättre”. Här har man satsat på en belle époque-influerad stil där mönstrade tapeter, starka färger och tunga sammetsgardiner står i fokus. Hotellet kan mycket väl ses som taget ur en sagofilm från en svunnen tid. I restaurangen hittar du fransk mat som naturligtvis serveras av servitörer med mycket tidstypiska outfits.

3. Knappgården

Är du intresserad av att besöka Dalarna? Då är Knappgården ett måste för dig och alla som gillar fantastiska vyer, färska och lokala råvaror, möjlighet att fiska i fjällsjöar eller varför inte paddla ut på öppet vatten. Här kan du även besöka Sveriges högsta vattenfall och titta på “Old Tjikko”, vilket är Sveriges äldsta träd på hela 9500 år. Visst är standarden inte i samma nivå som de andra hotell vi har listat, men det är fortfarande ett riktigt drömhotell på sitt eget unika vis. Hotellet ligger nämligen i en mycket gammal och rustik dalagård där du har direkt utsikt över Dalarnas stora fjällvärld. Är du där under vintertid kan du med fördel åka skidor eller testa på hundspann.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *