Semestra under flytten

Det finns många sätt att genomföra en flytt på, men med god planering och framförhållning finns alla möjligheter för att allt ska kunna genomföras snabbt och enkelt, även om ni är en barnfamilj. Med hjälp av en flyttfirma kan ni uppnå just detta, och i kombination med en minisemester kan flytten bli en väldigt positiv upplevelse. Låt oss förklara.

Flyttledare och barnledare

Att besluta er för att genomföra flytten själva, med allt vad det innebär av packning, organisering, hyra lastbil, bära, köra och sedan packa upp, kan bli både överväldigande och övermäktigt. Inte minst om ni dessutom har ett barn eller två som också behöver uppmärksamhet och omhändertagande kan det här bli ett väldigt tufft projekt. Som föräldrar kan ni dock komma överens om att anlita en professionell flyttfirma i Alingsås eller där ni bor, och detta kommer vara startskottet på en betydligt smidigare flytt. Vårt tips är att även anlita dem för packning och flyttstädning – då kommer ni kunna fokusera på familjen och slippa slita med flyttens alla delar. Vill ni göra allt ännu smidigare utser ni en av er till flyttledare, som är på plats för flyttfirman och under de dagar flytten genomförs. Den andra föräldern tar med barnen på en minisemester, kanske hyr en stuga eller tar in på hotell under samma period.

Vikten av er planering

Det låter kanske som att det här skulle innebära en snedfördelning mellan föräldrarna, men det är här ni måste komma överens. Det kan vara en utmaning att åka iväg själv med barnen precis som det inte direkt är en semester att vara på plats under flytten av ert boende. Se till vilka fördelar som kommer av en sådan här uppdelning, och bestäm även om ni ger varandra lite extra egentid när allt är på plats i ert nya hem och ni har bott in er lite. Det är bra att ha kommit överens om det här innan allt sätter fart, så att ni båda är överens och införstådda med planen. Sedan är det bara att njuta av både en otroligt smidig flytt och ett par härliga dagar med barnen i fjällen eller någon annanstans.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *