Så maxar du fjällsemestern

När du har bokat en stuga och är redo för fjällsemester vill du förmodligen att den ska bli så bra som det bara går. Maten är ofta en mycket viktig del för att fjällsemestern ska bli lyckad. Efter en härlig lång dag i backen är det fantastiskt att komma tillbaka till stugan, njuta en stund framför brasan, basta och sedan äta en riktigt god middag. På semestern ska du verkligen unna dig och lyxa till det. Att sätta guldkant på fjällsemestern med en riktigt bra riesling är höjden av lyx. Du kan sitta framför brasan och njuta av vinet och även till en riktigt god måltid.

Planera mat och dryck

För att måltiderna ska bli helt perfekta och goda är planering viktigt. Innan du åker iväg till fjällen är det en god idé att planera måltiderna som ska ätas i stugan för då kan du även planera och titta ut vilket vin som passar bäst till varje maträtt. Det är när rätt mat kombineras med rätt typ av vin som det kommer att bli magiskt. Det är verkligen semester när du kan sitta tillsammans med ditt sällskap och äta mat och dricka gott vin helt utan tidspress, middagen kan pågå i flera timmar. Ett tips är att antingen starta eller avsluta någon middag med en härlig ostbricka tillsammans med en halvtorr riesling. Eftersom det finns flera olika sorters riesling kan det vara en god idé och läsa på lite om vinet innan så det blir bra tillsammans med maten. Du kan alltid konsultera ett proffs om du vill ha lite inspiration. Det finns massor med maträtter som passar bra att laga i en stuga, som exempelvis pestopasta, tacos, suovas, eller pastasallad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *