Boende och mat på Sverigesemestern

När det börjar närma sig semestern är planeringen av densamma en del av nöjet. Många väljer att semestra i vårt vackra land och det är inte konstigt – det finns verkligen massor att se och uppleva utan att behöva åka så långt. Varför inte till mysiga Småland? Boende och mat är två av de funderingar som brukar uppstå i samband med resan. Här gäller det att tänka smart för att semestern inte ska bli alltför kostsam.

Krångla inte till det med maten

Vad gäller maten så är det en god idé att skippa dyra restauranger, där ni kanske ändå serveras små portioner som ni inte blir mätta på. Nej, på Smålandsturen är det ett bra läge att besöka en riktigt bra pizzeria i Växjö som erbjuder rejäla portioner till ett rimligt pris. Det är lätt att hitta en bra pizzeria i Växjö som inte tar kål på semesterkassan. Alla gillar ju pizza!

Prisvärt boende

Det som brukar kosta mest under resan är boendet. Fina hotell kan verka frestande för den som vill unna sig något extra, men det blir snabbt mycket kostsamt och kan kännas som en onödig utgift. Prova istället att hyra en stuga, eller dra iväg till en camping. Varför inte prova på att tälta och göra det till ett särskilt spännande äventyr?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *